Prvaci smo Hrvatske u lovu na veliku ribu !!!

U Supetru je od 25. – 29.09.2019.g. održano 5. Državno prvenstvu u lovu na veliku ribu (catch & release) u organizaciji Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru (HSŠRM) i Kluba za športski ribolov na moru „Arbun“ iz Supetra.

Održana su sva tri predviđena ribolovna dana, lovilo se svaki dan sedam sati u zoni zapadno od Brača i Hvara, južno od Šolte i Drvenika te sjeverno od otoka Visa.

Na natjecanju je sudjelovalo devet ekipa – 3 ekipe SRK „BIG GAME CROATIA“ iz Splita (Capo, Fly fish i Sol) , 2 ekipe SRD „Giričić“ iz Kaštela (Corto i Game on), 2 ekipe KŠR „Arbuna“ te posade ŠRD „Punta rata“ iz Jezera (Dora) i ekipa „Life is good“ (KSRM „Big Om“) iz Omišlja na Krku.

Samo natjecanje obilježio je iznimno loš ulov, ulovljene su svega 4 validne ribe u sva tri ribolovna dana, od čega jedan iglun prvog dana natjecanja (Corto) te tri tune posljednjeg ribolovnog dana (KŠR „Arbun“ 2).

Na kraju, nakon pravog trilera u završnim minutama natjecanja i dodatnog sata za KŠR „Arbun 2“ koji je prije kraja natjecanja imao čak dvije ribe na štapu, naša ekipa KŠR „Arbun 2“ u sastavu Siniša Mažar, Marij Motušić, Miro Vušković i Ante Gospodnetić okitila se naslovom prvaka Hrvatske za 2019.g. Srebrnu medalju osvojila je posada „Corto“ (SRD „Giričić“) dok su sve ostale ekipe ostale bez plasmana.

Glavni sudac natjecanja bio je Tonči Luketa a opunomoćenik HSŠRM-a Goran Baranović.

Ovo je bio tek drugi nastup neke ekipe supetarskog „Arbuna“ na državnim prvenstvima (lani 6.mjesto u Jezerima) i naš prvi naslov prvaka Hrvatske u lovu na veliku ribu.

Osvajanjem naslova prvaka Hrvatske naša je ekipa stekla reprezentativni status i nastupiti će na Svjetskom prvenstvu u Senegalu u studenom 2020.g. kao ekipa CRO1.

Od srca veliko hvala sponzorima:

Gradu Supetru

Turističkoj zajednici Grada Supetra

Splitsko – dalmatinskoj županiji

Lučkoj upravi SDŽ i Komunalnom društvu „Grad“

Srdeli d.o.o.

Elekti – C

Makro-u

R.D.I. sound & lightu

Anti Mandiću